Extrinsieke motivatie

Extrinsieke motivatie

Bij extrinsieke motivatie draait het erom dat iemand wordt gemotiveerd door externe prikkels. Dit is het tegenover gestelde van intrinsieke motivatie. Bij intrinsieke motivatie krijg je motivatie vanuit jezelf door behoeften of ambities. Bij extrinsieke motivatie krijg je motivatie door Salaris, opgelegde doelen en verplichtingen. Dit is dus een hele andere vorm van motivatie. En bij elke vorm heb je mensen die hierdoor gemotiveerd worden. Het is natuurlijk verschillend hoe mensen gemotiveerd worden op welke manier. Hier is iedereen natuurlijk anders in. Iedereen wordt op een andere manier gemotiveerd. Dit is ook goed anders zou de wereld er heel raar uitzien. Sommige mensen zijn vanuit hun zelf al erg gemotiveerd en sommige zijn helemaal niet gemotiveerd. Dan kan je verschillende tactieken gebruiken.

 

Meest voorkomende motivatie

Extrinsieke motivatie gaat dus om externe factoren. Denk hierbij aan je salaris. Tegenwoordig is salaris de grootste extrinsieke motivatie. Mensen zijn namelijk heel erg gefocust op geld verdienen. Daarom is dit een hele grote motivatie. Als je namelijk geld krijgt om iets te doen gaan mensen harder werken. Dit verschilt natuurlijk welke baan je hebt en wat je salaris hier is. Dat valt bij veel banen niet met elkaar te vergelijken omdat dit een groot verschil is in het salaris. Ook heb je bij verschillende banen ook andere doelen en verplichtingen. Sommige doelen gaan op basis van een paar weken maar sommige ook over een paar jaar. Dit ligt eraan in welke sector je werkt en wat je functie is binnen een bedrijf. Bij sommige doelen kunnen mensen schrikken van wat ze moeten halen en de andere vinden het makkelijk. Dit verschilt natuurlijk ook weer in de baan die je hebt.

Meer motivatie krijgen

Bij extrinsieke motivatie is het ook erg belangrijk dat jij je openstelt voor verbeteringen. Zo kun je namelijk meer complimenten krijgen en hierdoor meer motivatie krijgen. Doordat je meer motivatie krijgt kun je sneller taken uitvoeren en doelen behalen. Meestal zorgt dit ervoor dat je meer complimenten krijgt van anderen en dat je zelfs een hogere functie kunt krijgen binnen een bedrijf. Natuurlijk hoeft dat niet en kun je ook dezelfde functie behouden. Maar er is zeker een optie als jij laat zien dat je gemotiveerd bent dat je uiteindelijk hogerop kunt komen en hierdoor ook een hoger salaris kunt ontvangen. Dit zijn ook de meest voorkomende motivatie voor mensen die bij een bedrijf werken. De meeste mensen willen namelijk meer geld verdienen om hierdoor een luxer leven te lijden.

Meer Te Weten Komen

Gemotiveerd

Intrinsieke motivatie

motiveer anderen