Hoe motiveer je anderen

Hoe motiveer je anderen

Het motiveren van anderen is een behoorlijke opgave. Sommige mensen zijn heel erg makkelijk te motiveren en sommige zijn ook helemaal niet te motiveren. Dit komt hoe mensen namelijk leven. Sommige zijn namelijk met salaris te motiveren maar anderen zijn daar niet voor te motiveren. Dit komt omdat elk persoon anders is en in het leven. Je hebt mensen die gemotiveerd worden door middel van complimenten. Dit werkt ook in de goede zin. Als jij namelijk hoort dat je goed bezig bent ga je meestal zo door en misschien nog wel extra goed je best doen. Dit heeft allemaal te maken met motivatie.

 

Succes verhalen vertellen

Je hebt bij verschillende business modellen mensen die er al succesvol mee zijn geworden. Hierdoor worden starters door geïnspireerd en ook gemotiveerd. Je ziet namelijk dat mensen dit al toch een succes hebben gebracht. Dus ik kan dit ook denken veel mensen. En dit is ook zo als jij namelijk 100% ervoor gaat kun je vaak veel meer dan je zelf denkt. Veel mensen die leven op dit moment dat ze hun werk eigenlijk niks vinden. Deze mensen hebben een tekort aan uitdaging en motivatie. Hier kun je dus zeker weten wel wat voor verzinnen. Als jij namelijk mensen complimenten geeft voor wat ze doen gaan ze er meer zin in hebben dus gelijk meer motivatie

Gewoontes veranderen

Je ziet vaak dat mensen ongelukkig zijn bij het werk waar ze nu werken. Maar eigenlijk is dit helemaal niet nodig. Je moet namelijk ervoor zorgen dat je iets doet wat je leuk vindt. Veel mensen vergeten dit omdat ze veel geld willen verdienen. Maar gaan daarna wel met veel tegenzin naar hun werk. Er zijn veel meer opties die je kunt bedenken om hieruit te komen. Je hoeft zeker niet altijd van baan of functie of bedrijf te switchen. Praat hier met mensen over als je in deze situatie zit. dit is namelijk erg belangrijk omdat je anders misschien domme beslissingen gaat nemen.

Wat werkt beter om iemand te motiveren

Om iemand te motiveren heeft het geen zin om te zeggen wat die allemaal fout doen. Probeer het om te draaien in wat diegene beter kan doen en wat die al goed doet. Dit komt veel positiever over. En hierdoor krijgen mensen meer motivatie om voor hun doelen te gaan. Maar ook krijgen ze meer plezier in hun werk. En dat is uiteindelijk wat je wilt hebben.

Meer Te Weten Komen

Gemotiveerd

Intrinsieke motivatie

Extrinsieke motivatie