Gemotiveerd blijven op je werk

Gemotiveerd blijven op je werk

Hoe blijf je gemotiveerd op je werk. Dit is iets waar veel mensen mee te maken hebben op hun werk. Dit is over de hele wereld zo. Mensen zoeken namelijk elke dag weer motivatie om te gaan werken. Bij de meeste mensen komt dit vanzelf en vinden ze heel snel de motivatie om te gaan werken. Maar bij andere mensen werkt dit niet. Die kunnen geen motivatie vinden om te gaan werken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan: Je vind je werk niet leuk, je hebt geen leuke collega’s, je krijgt in jouw ogen te weinig geld voor wat je doet. Dit zijn allemaal factoren waardoor je wel of geen motivatie krijgt. Het belangrijkste om gemotiveerd te blijven op je werk.

 

Werk doen wat je leuk vindt

Is dat je werk doet wat je leuk vindt. Als je namelijk werk doet wat je leuk vindt. Krijg je eerder motivatie dan dat met tegenzin iets doet. Als je elke keer op je werk te horen krijgt dat je het niet goed doet of niet kan. Dan zakt je motivatie om het nog een keer te doen ook weg. Daarom is het belangrijk om altijd je collega’s positief te behandelen. Ze gaan jou dan namelijk ook positief behandelen. En hierdoor creëer je een goede werksfeer. Met een goede werksfeer wordt je vrolijk en krijg je meer motivatie. Het is ook een soort van actie reactie effect. Als je namelijk werk doet wat je leuk vind. Dan ga je met meer plezier naar je werk toe. Dit is al een positief effect op je motivatie. Als je daarnaast ook nog leuke collega’s hebt op werk. Dan geeft je dit ook nog een motivatie boost. Dit samen zorgt er voor een groot gedeelte voor dat je motivatie houdt op je werk.

Leuke collega’s

Het hebben van leuke collega’s zorgt ervoor dat je tijdens de pauze ook even kunt praten over het weekend of over wat je gisteravond hebt gedaan. Dit zorgt vaak ook voor vriendschappen die ontstaan op het werk. Als je namelijk werkt met mensen waarmee je het goed kunt vinden. Zul je merken dat de motivatie van jouw en je collega’s omhoog gaan. Dit zorgt ook voor een sneller werkproces. En dit zorgt altijd voor een positief effect voor zowel jouw, je collega’s, maar ook je baas. Het hebben van leuke collega’s is natuurlijk niet altijd gelijk vanaf het begin. Stel je jezelf daar vanaf het begin dat je daar gaat werken. Open voor nieuwe contacten en wees aardig tegen je collega’s

Meer Te Weten Komen

Intrinsieke motivatie

Extrinsieke motivatie

motiveer anderen