Transportmogelijkheden voor internationaal transport naar Zweden

Transport is erg belangrijk bij het importeren en exporteren van goederen. Hier komen extra kosten en risico’s bij. Het is hierbij belangrijk dat je vooraf alles duidelijk hebt voor zowel de leverancier als de vervoerder. Benieuwd welke transportmogelijkheden er zijn voor het internationaal transport naar Zweden? Dat lees je in dit artikel!

 

Internationaal goederentransport 

Je kunt op verschillende manieren goederen vervoeren naar en uit het buitenland. Je kunt kiezen voor wegvervoer het voordeel hiervan is dat het flexibel en snel is. Lucht- en zeevervoer is handiger bij grotere afstanden. Er zijn een aantal punten waar je transportkeuze van af hangt. Je moet hierbij denken aan de afstand die afgelegd moet worden, het type product, de grootte, het gewicht en de omvang van het product en de snelheid van leveren. 

 

De transportwijze

Voordat je kijkt welke transportmogelijkheden er allemaal zijn en welke het beste past bij jouw transport naar Zweden moet je een lijstje maken. Deze punten moet je in de lijst laten terugkomen: productkenmerken, type productverpakking, de transportkosten, de bestemming, de snelheid van leveren, de bereikbaarheid van de plaats van levering, de betrouwbaarheid van de levering, de beschikbare vervoerscapaciteit van een specialist en de aangeboden service. 

 

Vervoersdocumenten 

Als je goederen transporteert naar het buitenland dan heb je vervoersdocumenten nodig. In dit document staan alle gegevens over de producten en het vervoer. Hierin wordt ook vermeld wanneer, wie en welke hoeveelheid producten er worden afgeleverd. Als er controles zijn bij de politie of douane moet je dit laten. Het is dus erg belangrijk dat dit vervoersdocument met de juiste gegevens compleet is ingevuld.

 

Invoerrechten 

Bij alle transportmogelijkheden waarmee je goederen exporteert of importeert naar landen buiten de EU is het belangrijk dat je de zending aangeeft bij de Nederlandse douane. De invoer- of uitvoerheffingen berekent de douane aan de hand van je aangifte. Bij de douane wordt ook gekeken of er nog andere douanevoorschriften van toepassing zijn op het gebied van economie, veiligheid, milieu en gezondheid. Wanneer de EU een handelsverdrag heeft gesloten met de landen waar je goederen uit importeert heeft het als voordeel dat je dan minder of geen invoerrechten hoeft te betalen.