Wanneer het tijd is om fulfilment uit te besteden

Fulfilment uitbesteden kan je helpen je bedrijf te laten groeien en je op de lange termijn zelfs geld besparen. Op de hoogte blijven van je voorraad en orderafhandeling is nooit zo eenvoudig als je denkt. Zoals je weet, is het fulfilment proces een procedure van het verzamelen van goederen en het verwerken en distribueren van bestellingen naar de klanten. De procedure begint wanneer een klant een bestelling plaatst en eindigt wanneer de klant deze heeft ontvangen. De standaard verwerking van fulfilment duurt 2-5 werkdagen. Dit hangt af van de voorraadniveaus en het kan langer duren dan normaal. Zodra de bestelling is voltooid, ontvang je een melding met verzendinformatie. Orderafhandeling beheert de retour transactie wanneer de koper een product wil retourneren. Wanneer moet je je  fulfilment behoeften dan uitbesteden?

 

Tekenen wanneer je fulfilment moet uitbesteden

Er zijn zeven signalen die je in de gaten moet houden om de fulfilment of logistiek uit te besteden. Het eerste teken is wanneer je onvoldoende ruimte hebt. Er zijn aanwijzingen dat je niet genoeg ruimte hebt, waaronder meerdere losse pallets of dozen die in de hoek van je magazijn zijn gestapeld. Een andere situatie is wanneer je ruimte in de buurt huurt omdat je geen ruimte meer hebt voor je inventaris. Het tweede teken is dat kritieke bestellingen te laat aankomen. Veel consumenten zijn tegenwoordig veeleisend en ongeduldig. Je klant kan overwegen om met zijn bedrijf naar je concurrent te gaan als zijn bestelling te laat is aangekomen. Ten derde stijgen je vracht rekeningen. Een van die redenen is dat je niet de tijd neemt om opnieuw te onderhandelen over de tarieven met je vervoerders. Dan neemt de klanttevredenheid af. Vervolgens kun je een stijging merken van het aantal ongevallen bij werknemers. Een aantal factoren van verschillende soorten ongevallen kunnen worden veroorzaakt door bepaalde problemen, zoals slechte verlichting in je magazijn, overvolle magazijnhallen en onvoldoende veiligheidstraining.

 

Hoe outsourcing het orderafhandelingsproces kan verbeteren

Het uitbesteden van orderafhandeling heeft veel voordelen die verder gaan dan het simpelweg niet meer hoeven doen van dat werk. Als het gaat om fulfilment, moet je voldoen aan de verwachtingen van je klanten. Dit is een cruciale factor is om een ​​succesvol bedrijf te runnen. Het uitbesteden van fulfilment heeft enkele voordelen, waaronder dat je je kunt concentreren op verkopen, lagere verzendkosten, toenemende verzend behoeften, nauwkeurige verzendinformatie aan kopers, lagere bedrijfskosten, uitbreiding van je bereik, organiseren en stroomlijnen van je backoffice en meer tevreden klanten. Verdergaan met het uitbesteden van fulfilment aan een extern logistiek bedrijf is een grote beslissing, neem de tijd en denk na voordat je beslist welke partner het beste is voor je bedrijf.